Klimweekenden

De NKBV regio Midden-Brabant organiseert jaarlijks een aantal klimweekenden in de Belgische Ardennen of in Duitsland. Deze weekenden vol actie en gezelligheid zullen ook dit jaar weer georganiseerd worden.

Het buitenklimprogramma voor 2017:

Klimweekend 4/5 maart  Dave [B]
Combiweekend 1/2 april  Freyr [B]
Klimweekend 13/14 mei  Morgenbachtal [DE]
Klimweekend 3 t/m 5 juni  Durnal/Yvoir/Dave [B]
Klimzondag 8/9 juli  Ettringen [DE]
Combiweekend 16/17 september  Yvoir/Dave [B]
Combiweekend 14/15 oktober  Dave [B]

 


Dit jaar kan tijdens de klimweekenden naast vrij klimmen ook instructie gevolgd worden. Zo is het mogelijk om in een aantal weekenden het KVB OV te halen of je buitenklimvaardigheden te verbeteren. Als deelnemend klimmer/touwgroep kun je tijdens de klimweekenden volledig zelfstandig (voor)klimmen (bij voorkeur in bezit van een KVB OV).

Klimmen zonder klimjaarkaart of bergsportverzekering:
NKBV-regio’s en bij de NKBV aangesloten klimclubs hebben de mogelijkheid om leden zonder klimaatkaart en/of bergsportverzekering of introducés (niet-leden) in de Belgische rotsen te laten klimmen. Om aan een klimweekend mee te doen dient men een weekendklimkaart à € 6,- en/of weekendbergsportverzekering à € 6,- aan te schaffen. Geef dit aan op het inschrijfformulier!

Kosten:
Dit jaar zijn er kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend. Bijkomende kosten voor hutovernachting, kamperen, eten,  zijn voor eigen rekening.

Vrij klimmen €5,-
Instructie €35,-
Weekend klimkaart €6,-
Weekend verzekering €6,-

 

Overnachten: 
Er zal over het algemeen gekampeerd worden. Voor de Maasrotsen zal dit Camping du Bocq bij Purnode zijn of bij de Chavee hut. In Duitsland zal een camping gezocht worden in de buurt van de rotsen. De camping zal in de bevestigingsmail van het klimweekend bevestigd worden. Wil je niet kampperen of wil je ergens anders overnachten, dan zul je dit zelf moeten regelen.

Eten:
s'Avonds wordt er op de camping gekookt. Er wordt er van uit gegaan dat ieder voor z'n eigen eten en kookgerei zorgt. Zorg dat je voldoende eten mee hebt voor de zaterdag en de zondag.