Klimweekenden

De NKBV regio Midden-Brabant organiseert jaarlijks een aantal klimweekenden in de Belgische Ardennen of in Duitsland. Deze weekenden vol actie en gezelligheid zullen ook dit jaar weer georganiseerd worden.


Het buitenklimprogramma voor 2019:

Combiweekend 30/31 Maart  Grands Malade en Beez [B]
Combiweekend 27/28 April  Dave [B]
Combiweekend 25/26 Mei  Les Awirs en Sy [B]
Klimweekend 22/23 Juni  Freyr [B]
Klimweekend 17/18 Augustus  Pont á lesse Beez [B]
Klimweekend 14/15 September  Ettringen [DE]
Klimweekend 12/13 Oktober  Sy [B]

 


Dit jaar kan tijdens de klimweekenden naast vrij klimmen ook instructie gevolgd worden. Zo is het mogelijk om in een aantal weekenden het KVB OV te halen of je buitenklimvaardigheden te verbeteren. Als deelnemend klimmer/touwgroep kun je tijdens de klimweekenden volledig zelfstandig (voor)klimmen (bij voorkeur in bezit van een KVB OV). Ook wordt voor een aantal weekenden de optie geboden om als niet zelfstandig klimmer mee te gaan en te klimmen onder begeleiding.

Klimmen als zelfstandig klimmer
Klimmen als zelfstandig klimmer kan als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.

Klimmen als niet-zelfstandig klimmer
Je kan jezelf inschrijven als niet-zelfstandig klimmer als je niet zelfstandig in de rotsen kan klimmen, het is een vereiste dat je een indoor top-rope certificaat hebt (KVB-IT). Tijdens weekenden waar deze optie geboden wordt, sta je onder begeleiding van een instructeur. Deze optie is handig voor cursisten die de cursus nog niet afgerond hebben, of mensen die voor het eerst buiten gaan klimmen. Het klimmen zal begeleid worden, er zal geen instructie (cursus) gegeven worden. 

Jeugd
Je kan je inschrijven als jeugd klimmer als je jonger bent dan 16 jaar. Hierbij dient een jeugd  klimmer onder begeleiding te staan van iemand (18+) die je kan begeleiden in de rotsen. Hou hierbij ook rekening met voorklimmen en zekeren.

Cursist
Tijdens cursus-weekenden kun je je inschrijven om deel te nemen aan de cursus, hierbij krijg je instructie van een instructeur en word je opgeleid tot zelfstandig klimmer in de rotsen. Een vereiste hiervoor is dat je kan voorklimmen. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Klimmen zonder klimjaarkaart of bergsportverzekering:
NKBV-regio’s en bij de NKBV aangesloten klimclubs hebben de mogelijkheid om leden zonder klimaatkaart en/of bergsportverzekering of introducés (niet-leden) in de Belgische rotsen te laten klimmen. Om aan een klimweekend mee te doen dient men een weekendklimkaart à € 6,- en/of weekendbergsportverzekering à € 6,- aan te schaffen. Geef dit aan op het inschrijfformulier!

Kosten:
Dit jaar zijn er kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend. Bijkomende kosten voor hutovernachting, kamperen, eten,  zijn voor eigen rekening.

Vrij klimmen, zelfstandig klimmer €5,-
Niet-zelfstandig klimmer (begeleiding) €25,-
Instructie €45,-
Weekend klimkaart €6,-
Weekend verzekering €6,-

 

Overnachten: 
Er zal over het algemeen gekampeerd worden. Voor de Maasrotsen zal dit Camping du Bocq bij Purnode zijn of bij de Chavee hut. In Duitsland zal een camping gezocht worden in de buurt van de rotsen. De camping zal in de bevestigingsmail van het klimweekend bevestigd worden. Wil je niet kampperen of wil je ergens anders overnachten, dan zul je dit zelf moeten regelen.

Eten:
s'Avonds wordt er op de camping gekookt. Er wordt er van uit gegaan dat ieder voor z'n eigen eten en kookgerei zorgt. Zorg dat je voldoende eten mee hebt voor de zaterdag en de zondag.