Bekend Terrein Wandeling de oude Buisse Heide

Bekend Terrein Wandeling de oude Buisse Heide

Vindt plaats op

Deze Bekend Terrein Wandeling is een vervolg op de wandeling van vorig jaar in Zundert en dus deel II “in de voetsporen van Vincent van Gogh”

In 2018 hebben we deel I van ”in de voetsporen van Vincent van Gogh” gehad. Vandaag is deel II aan de beurt Het is tevens het laatste deel en een wandeltocht waar we naast de voetsporen van Vincent ook een uniek landgoed, diverse gedichten, een aantal vennen, romantische koepeltjes, imposante beukenlanen, heidevelden en nog meer fraais zullen ontdekken.

De omgeving rond Zundert en Achtmaal is een inspirerende bron geweest voor Vincent van Gogh maar zeker ook voor Henriëtte Roland Holst en haar man Rik, een kunstenaar. Op diverse plaatsen op de Buisse Heide zijn haar gedichten te lezen. Henriëtte werd ook wel de heks van de Buisse Heide genoemd. Naast gedichten schrijven was ze een tijd lang communiste in hart en nieren. Voor de mensen uit de omliggende dorpen een vreemde vogel die nog vreemdere vogels op bezoek kreeg in haar zomerverblijf. De post van Henriëtte werd stelselmatig geopend en gelezen door een controlerend ambtenaar om maar zeker te zijn dat er geen invasie zou komen van communisten in het buitengebied van Zundert en Achtmaal.

Aan het slot van de wandeling kunnen we bijkomen van alle indrukken onder het genot van een drankje in herberg ’t Pannehûske. Deze herberg dankt zijn naam aan zijn pannendak en dateert uit de 19e eeuw. In de 19e eeuw was het erg bijzonder om een pannendak op een pand te leggen. Voor iedereen in de omgeving was het pannendak herkenbaar en zo is de naam van de herberg ontstaan.

Er is onderweg geen stopplaats voor koffie/broodjes gepland, dus zorg zelf voor wat eten en drinken voor onderweg.
De route kan drassig zijn, let hierbij op in je schoenkeuze

Kilometers: Wandeltijd:
 20 km  5 uur


Startpunt: 
Herberg 't Pannehûske
Roosendaalsebaan 4
4885 JK Achtmaal
HERE Maps

Tijd:
zondag 08 september 2019
09:30 - 15:00 uur

Kosten:
NKBV leden: gratis
Niet-leden: € 2,00

Wandelcoördinator:
Annemiek 

Vragen? email ons