Cursus Indoor Voorklimmen

Cursus Indoor Voorklimmen

Vindt plaats op tot en met

Onderdeel van het klimprogramma Van Binnen naar Buiten van de NKBV regio Midden-Brabant in samenwerking met Healthcity Oisterwijk.

De cursus bestaat uit vier donderdag avonden:

donderdag 08 januari 2015 (19:00 - 22:00 uur)
donderdag 15 januari 2015 (19:00 - 22:00 uur)
donderdag 22 januari 2015 (19:00 - 22:00 uur)
donderdag 29 januari 2015 (19:00 - 22:00 uur)

 

De Cursus Indoor Voorklimmen is geschikt Voor mensen die buiten in de rotsen willen gaan klimmen en waarbij je zal ervaren dat voorklimmen een heel nieuwe dimensie in de klimsport opent. De spanning van het voorklimmen, de touwtechnieken die je jezelf eigen moet maken staan garant voor een uitdagende cursus. Daarnaast leer je in deze vier lessen alles over efficiënt setjes klippen, zekeren van voorklimmers en op een veilige manier een voorklimmersval maken. Hier kan je er een kort filmpje over zien.

Instapniveau:
Deelnemers moeten voor deze cursus in bezit zijn van het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope. Regelmatige recente klimervaring, binnen en/of buiten is aanbevolen. Niveau 5 kunnen klimmen is noodzakelijk. Lidmaatschap van de NKBV is verplicht.

Kosten:
De kosten zijn 60 € p.p. inclusief klimvaardigheidsbewijs en de reguliere entree van de hal. Voor deze cursus wordt verwacht dat klimmers zelf hun eigen materiaal hebben. Klimsetjes en touw worden door ons verzorgd.

Inschrijven voor de cursus indoor voorklimmen gaat via het inschrijfformulier.
De cursus vindt plaats in onze klimhal bij HealthCity Oisterwijk en wordt gegeven door gecertificeerde NKBV instructeurs en NKBV instructeurs in opleiding.

De volgende stap na deze cursus is:
de cursus Outdoor Voorklimmen (abonneer je op de nieuwsbrief)
de cursus Adventure Klimmen (abonneer je op de nieuwsbrief)

routebeschrijving naar Healthcity Oisterwijk
meer over klimprogramma van Binnen naar Buiten