EHBO buitensport

EHBO buitensport

Vindt plaats op

EHBO buitensport

EHBO bij berg- en buitensport gaat over improviserende eerste hulp. In de definitie van eerste hulp wordt de noodzakelijke hulp, met de aanwezige middelen, in afwachting van professionele hulp genoemd. Maar wat nu als je maar weinig middelen kunt meenemen? En wat doe je als de professionele hulp nog wel even op zich laat wachten. Dat is waar de opleiding Outdoor-EHBO over gaat.

Datum: 21 december 2019
Tijd: 9.30 uur
Locatie: omgeving Tilburg/Breda/Oosterhout
Contactpersoon: Mike van Eijnatten
Einddatum inschrijvingen: 14 december

Deze bijscholing/leermodule is gericht op de buitensporten denk daar bij aan de klimmer, bergwandelaars, mountainbikers en de wandelaars dus voornamelijk alle buiten activiteiten waarbij de hulp er niet snel bij kan zijn.

Het instap niveau hebben we niet dus ook als je nog niks van EHBO af weet kan je ook mee doen. 

Algemene informatie:

De bijscholing/leermodule EHBO gaat in op de letsels en ongevallen die je kunt tegenkomen tijdens buitensport-activiteiten zoals hiken, bergwandelen, lange wandeltochten, klimmen, eenvoudige survivaltochten of andere meerdaagse activiteiten waarbij je een stukje van de bewoonde wereld af bent, of waar hulp om een andere reden even op zich kan laten wachten.

In de cursus staan weerbaarheid en improvisatie centraal. Je leert hulp te verlenen met de weinige of simpele materialen die je bij je hebt. Je leert ook wanneer hulp verlenen, vanwege jouw of andermans veiligheid, misschien juist helemaal niet verstandig is

Kosten:
NKBV leden 50 euro
Niet NKBV leden 55 euro

 

Bij voldoende belangstelling (reserve lijst) kan er gekeken worden om op de dag er na zondag 22 december het ook te organiseren