Kids & Jeugd Ardennenweekend Sy

Kids & Jeugd Ardennenweekend Sy

Vindt plaats op tot en met

Ook dit jaar staat het Ardennenweekend weer op de agenda; het meest gezellige weekend van het jaar: actief, lol, gezellig, lekker eten en drinken. Het wordt een combiweekend van klimmen en kanoën: klimmen in Sy en kajakken op de Ourthe. We kamperen op de camping in Sy, op loopafstand van het klimgebied van Sy.

We gaan op 31 augustus en 1 september op pad. Op zaterdag gaan we klimmen in Sy,op de rotsen van Les Vignobles. Dit is een rustig massief, idyllisch gelegen in de bossen langs de Ourthe. Er zijn veel vieren en vijven te vinden, maar ook moeilijkere routes, dus voor iedereen is er wel wat leuks om te klimmen.

We kamperen op de camping van Sy, op loopafstand van de rotsen. (De camping ligt naast de Tukhut, maar deze wordt verbouwd, dus daar overnachten is niet mogelijk) 's Avonds is er uiteraard een barbecue. De camping ligt aan de Ourthe, dus bij lekker weer kan er ook nog gezwommen worden.

Op zondag gaan we kajakken, over de Ourthe, van Bomal naar Domaine de Palogne.

Om hier aan mee te doen hebben jij of je ouders geen (buiten)klimervaring nodig, maar dat mag natuurlijk wel. Er is een instructeur aanwezig die je veilig kan leren zekeren.


Kosten:
Kinderen: €30
Volwassenen: €35

Dat is, naast uiteraard de activiteiten, inclusief de overnachting, de barbecue, en het brood voor zondag.

Tijd en plaats:
We verzamelen op zaterdag 31 augustus op de parkeerplaats van Sy (bij de camping en Tukhut)

We kamperen op Camping Sy, Rue de Luins 6-7 in Sy Ferrieres. Het kajakken op zondag gebeurt vanaf Domaine de Palogne, vlak bij de Tukhut.

Voor het klimmen in Sy moet je in bezit zijn van een klimjaarkaart en een bergsportverzekering. Je kunt deze aanvragen via de site van de NKBV. Als je het buitenklimmen een keer wilt proberen kun je via ons ook een kaart en verzekering voor alleen deze dag aanvragen. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Zonder de kaart en verzekering mag er niet geklommen worden, dus vraag dit op tijd aan!

Dieetwensen voor de barbecue en missend klimmateriaal (gordels, helmen) mag je ook op het inschrijfformulier aangeven, dan houden we hier rekening mee.

Voor deze activiteit moeten zowel de kinderen als de ouders zich inschrijven.