Kids & Jeugd Klimmen Hotton (België)

Kids & Jeugd Klimmen Hotton (België)

Vindt plaats op

Op zaterdag 4 juli gaan we met de kids en jeugd naar Hotton in de Belgische Ardennen. Dit gebied is uitstekend geschikt voor degenen die wat fanatieker willen gaan klimmen, maar het wordt ook heel leuk voor de kinderen (en ouders) die nog nooit (buiten) hebben geklommen.

Op deze dag gaan we lekker klimmen op de rotsen, wat weer heel anders is dan in de klimhal. Als je nog niet zo veel ervaring hebt is dat geen probleem, want er zijn in Hotton voldoende leuke routes die niet te moeilijk zijn. Tussen het klimmen door leer je onder begeleiding van een instructeur ook nog wat over veilig zekeren en touwtechnieken.
Als het lekker weer kun je hier bovendien nog lekker afkoelen met een duik in de Ourthe!

Om te klimmen op de rotsen heb je natuurlijk een klimgordel en een helm nodig. Neem deze dus mee. Neem even contact op als je geen materiaal hebt, dan kijken we of je iets voor je kunnen regelen.
Het is fijn als enkele ouders mee kunnen helpen met zekeren, gelieve dit aan te geven bij de inschrijven.
Wij zorgen voor drinken en wat te snoepen, maar neem zelf een lunchpakketje mee.

Als je mee wilt doen moet je in bezit zijn van een klimjaarkaart en een bergsportverzekering. Je kunt deze aanvragen via de site van de NKBV. Als je het buitenklimmen een keer wilt proberen kun je via ons ook een kaart en verzekering voor alleen deze dag aanvragen. Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Zonder de kaart en verzekering mag er niet geklommen worden, dus vraag dit op tijd aan!

Tijd en plaats:
We verzamelen op zaterdag 4 juli om 10:00 uur bij de rotsen van Hotton. Als je geen vervoer hebt, graag even aangeven bij de inschrijving, dan kijken we naar de mogelijkheden voor carpoolen.

Kosten:
NKBV-leden:
€7,50 per kind
Niet-NKBV-leden: €10,- per kind
Dit is exclusief klimjaarkaart en bergsportverzekering. Alleen kinderen hoeven zich aan te melden.

Zelf meenemen/regelen:

  • Klimgordel
  • Klimhelm
  • Lunchpakket
  • Klimjaarkaart
  • Bergsportverzekering


Meer info:
Mail naar kids@nkbvmb.nl.