Kids & Jeugd - Landschaftspark Duisburg - weekend

Kids & Jeugd - Landschaftspark Duisburg - weekend

Vindt plaats op tot en met

Dit wordt een heel bijzonder weekend! We gaan naar het Landschaftspark in Duisburg, waar we op de wanden van de oude hoogovens eindeloos kunnen klimmen en klettersteigen. 's Avonds genieten we van een barbecue en we overnachten in de DAV-hut die bij de klimtuin hoort.

Landschaftspark Duisburg is een voormalig hoogovencomplex dat, met behoud van de gebouwen, is omgebouwd naar een park en nu in gebruik is voor allerlei recreatieve doelen. De DAV heeft in de oude ertsbunkers een klimtuin aangelegd.

Er is een klimoppervlakte van ongeveer 7000 m2, met een hoogte van pakweg 12 meter. Er zijn ongeveer 400 routes met gradaties tussen de 2 en 9. Verder kun je boulderen, klettersteigen en dry-toolen. Kortom, voor iedereen, jong en oud, is hier wel wat te beleven.
Meer informatie kun je vinden op de website van Landschaftspark Duisburg. Voor de voorpret kun je ook vast de topo's bestuderen.

Als je even geen zin hebt om te klimmen is er nog veel meer te doen in het Landschaftspark. Je kunt er heerlijk wandelen, er zijn speelplaatsen en zelfs een kinderboerderij.

De Nordparkhütte van de DAV, waar we gaan slapen, bevindt zich tussen de klimwanden. In de hut is ook een boulderwand, zodat pyjama-boulderen tot de mogelijkheden behoort! In de hut zijn 15 bedden beschikbaar. Daarnaast is het voor nog 20 personen mogelijk om op een eigen slaapmatje op de grond te slapen. Dit betekent dat er een maximum is van 35 deelnemers.

Voor wie
Kinderen en hun ouders of andere begeleiders, zowel NKBV-leden als niet-leden.
Let op! Je moet wel zelf voor een goede (bergsport)verzekering zorgen.

Wanneer
Zaterdag 19 en zondag 20 september

Waar
Landschaftspark Duisburg
Emscherstrasse 71
47137 Duisburg - Duitsland

Let op! In Duisburg zijn 2 Emscherstrassen. Je moet de Emscherstrasse in Duisburg-Obermeiderich hebben. In je navigatiesysteem kan dit ook aangegeven worden als Duisburg-Meiderich of Duisburg-Hamborn.
Let op! Het Landschaftspark ligt in de milieuzone van Duisburg. Dit betekent dat je auto een groene milieusticker op de voorruit moet hebben. Deze kun je in Nederland online bestellen voor ongeveer €12,50. (Google op "milieusticker Duitsland", er zijn veel aanbieders.)

Meer informatie
Mail naar kids@nkbvmb.nl

 

Inschrijven voor deze activiteit is nog niet mogelijk.