Klim- en cursusweekend Dave

Klim- en cursusweekend Dave

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend kun je zelfstandig klimmen of deelnemen aan de outdoor voorklimcursus.

Datum: 4 en 5 maart 2017
Locatie: Dave
Type: Klim- en cursusweekend
Inschrijven tot: 25 februari 2017
Contact persoon: Sjoerd van Mil

Outdoor klimcursus:
Tijdens dit weekend kun je deelnemen aan de cursus of zelfstandig gaan klimmen, je kunt dit aangeven op het inschrijf formulier. Klik hier voor meer informatie over de klimcursus tijdens dit weekend.

Dave

De rotsen van Dave (Rochers de Néviau), zijn evenals de rotsen van Beez gelegen rondom Namen, België. De rotsen van Dave hebben een hoogte tot wel 60 meter, waarbij je tot maximaal drie touwlengtes kunt klimmen. Dave is een gebied waar iedereen zich prima kan vermaken. Dit massief is niet alleen zéér geschikt om je eerste klimmeters te maken, maar biedt ook prima mogelijkheden om het leggen van je mobiele zekeringen te oefenen. Volgens enkelen biedt dit massief zelfs alpine trainingsmogelijkheden op je D-schoenen. Daarnaast heeft Dave een grote diversiteit aan sportklimroutes op ieder niveau. Voor liefhebbers van daken in klimhallen heeft Dave zelfs een speciale verrassing. Naast een groot aantal klassieke routes, is een boulderparcours met blauwe verf aangeduid, het beslaat de hele breedte van het massief.

 

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en gelegen aan de Maas. De wanden zijn zuidwest geörienteerd waardoor het in de zomer erg warm kan worden.

 

Topo: Dave, Topo 1992 (niet meer verkrijgbaar)
Aantal routes: 196
Gradatie: 3 tot 7 

 

Locaties: