Klimweekend April 2019, Dave vrij/instructie

Klimweekend April 2019, Dave vrij/instructie

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar het klimgebied van Dave.

Datum: 27 en 28 april 2019
Locatie: Dave
Type:Vrij klimweekend en instructie
Inschrijven tot: 20 april 2018
Contact persoonMark Bruers

Algemene informatie

Dave:
De rotsen van Dave (Rochers de Néviau), zijn evenals de rotsen van Beez gelegen rondom Namen, België. De rotsen van Dave hebben een hoogte tot wel 60 meter, waarbij je tot maximaal drie touwlengtes kunt klimmen. Dave is een gebied waar iedereen zich prima kan vermaken. Dit massief is niet alleen zéér geschikt om je eerste klimmeters te maken, maar biedt ook prima mogelijkheden om het leggen van je mobiele zekeringen te oefenen. Volgens enkelen biedt dit massief zelfs alpine trainingsmogelijkheden op je D-schoenen. Daarnaast heeft Dave een grote diversiteit aan sportklimroutes op ieder niveau. Voor liefhebbers van daken in klimhallen heeft Dave zelfs een speciale verrassing. Naast een groot aantal klassieke routes, is een boulderparcours met blauwe verf aangeduid, het beslaat de hele breedte van het massief.

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en gelegen aan de Maas. De wanden zijn zuidwest geörienteerd waardoor het in de zomer erg warm kan worden.

Topo: Dave: Topo 1992 (niet meer verkrijgbaar)

Aantal routes: 196

Gradatie: 3 tot 7 

Locatie: 

 

Inschrijving
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+ en in het bezit van KVB-OV) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Cursist: Je schrijft je hiervoor in om deel te nemen aan de cursus, hierbij krijg je instructie van een instructeur en word je opgeleid tot zelfstandig klimmer in de rotsen. Een vereiste hiervoor is dat je kan indoor voorklimmen. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Cursus: €45,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hut-overnachting(en), kamperen, eten, evt. weekendklimkaart en/of -verzekering etc. voor eigen rekening.

Overnachten: 
Op het bivakveld van de Chavee hut van de KBF zal overnacht gaan worden.
Als alternatief zal de camping du Bocq in Purnode gebruikt worden.

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Meer informatie:

  • Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
  • Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant