Klimweekend Augustus 2019, Pont á Lesse en Beez Begeleid- en vrijklimweekend

Klimweekend Augustus 2019, Pont á Lesse en Beez Begeleid- en vrijklimweekend

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar de klimgebieden Pont á Lesse en Beez. In dit weekend kun je begeleid en/of zelfstandig klimmen.

Datum: 17 en 18 Augustus 2019
Locatie: Pont á Lesse en Beez
Type: Begeleiding-/Vrij klimweekend
Inschrijven tot: 10 Augustus 2019
Contact persoonMark Bruers

Let op! Er wordt op dit weekend geen cursus gegeven. Wel zullen er instructeurs aanwezig zijn voor begeleiding van de klimmers die niet zelfstandig kunnen buiten klimmen of hun cursus nog niet afgerond hebben, dit soort weekenden zijn erg goed om te oefenen voor je klimexamen.

Algemene informatie

Pont á Lesse:
Op de rotsen van Pont á Lesse werd voor de 2e wereldoorlog al geklommen. De sporen hiervan zijn niet meer terug te vinden. In de jaren '70 is er nog geklommen en later werden hier de hotel gasten van het nabij gelegen hotel geïnitieerd in het klimmen. Er zijn in dit gebied 5 massieve waar geklommen kan worden.

Rotsen:
De Rotsen liggen aan de Lesse en zijn tot 30m hoog. De meeste routes liggen op het westen en zuiden.

Topo: Topo Pont à Lesse 2015

Aantal routes: 150

Gradatie: 3 tot 7 

Locatie:

  

Beez:

Beez is één van de grote klassiekers in België en ligt op een steenworp van Namen. Na Freyr zijn de rotsen van Marche-les-Dames (Beez) het grootste klimmassief van België. Vanuit historisch hoogpunt worden de rotsen van Beez en Marche-les-Dames als een groot massief beschouwd. Het massief is echter onder te verdelen in drie sectoren: de rotsen te Beez, de rotsen van het militaire kamp en de rotsen achter het station. De rotsen strekken zich enkele kilometers uit langs de Maas, net stroomafwaarts van Namen. In Beez vindt je hoofdzakelijk korte routes. De structuur van de rots zorgt voor veel grotere grepen, maar ook voor vele kleinere vingergaatjes. Een van de grotere wanden, De Pink Floyd Wall, bestaat uit een rij gemakkelijke viertjes, prima geschikt voor een aanstormend klimmer. 

Rotsen:
Net zoals alle rotsen in België bestaan de rotsen van Beez uit kalk en zijn op het zuiden gericht.

Topo: Grimper á Beez, 2015, verkrijgbaar in de webshop van de NKBV

Aantal routes: 150

Gradatie: 3 tot 7 

Locatie:

 

Inschrijving
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+ en in het bezit van KVB-OV) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Niet zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je niet zelfstandig in de rotsen kan klimmen, het is een vereiste dat je een indoor top-rope certificaat hebt (KVB-IT). Deze optie is handig voor cursisten die de cursus nog niet afgerond hebben, of mensen die voor het eerst buiten gaan klimmen.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Begeleiding: €25,-
  • Tilsac: €5,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hut-overnachting(en), kamperen, eten, evt. weekendklimkaart en/of -verzekering etc. voor eigen rekening.

Overnachten:
Er zal worden overnacht bij camping du Bocq in Purnode.

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Meer informatie:

  • Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
  • Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant