Klimweekend Hotton & Sy vrijklimmen en onder begeleiding

Klimweekend Hotton & Sy vrijklimmen en onder begeleiding

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar de klimgebieden van Hotton en Sy. Tijdens dit weekend kun je zelfstandig klimmen of mee gaan onder begeleiding.

Datum: 17 en 18 maart 2018
Locatie: Hotton en Sy
Type: Vrij/Begeleidingsweekend
Inschrijven tot: 11 maart 2018
Contact persoonSjoerd van Mil

Let op! Er wordt op dit weekend geen cursus gegeven. Wel zullen er instructeurs aanwezig zijn voor begeleiding van de klimmers die niet zelfstandig kunnen buiten klimmen of hun cursus nog niet afgerond hebben, dit soort weekenden zijn erg goed om te oefenen voor je klimexamen.

 

Algemene informatie

Hotton:
Hotton is een mooi gelegen klimmassief in België aan de Ourthe. Op warme zonnige dagen kun je in het water verkoeling vinden. Hotton ligt ten zuiden van Luik, vlakbij het plaatsje Marche-en-Famenne. Je vindt er hoofdzakelijk enkele touwlengtes. Variërend van geweldige schoorstenen tot een aantal mooie platen. Soms ligt de instap boven de Ourthe, voor de zomerse dagen dus. “La Big Ben” is volgens sommige klimmers een van de mooiste plaatroute van België.

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en er zijn 5 sectoren. De wanden zijn op het zuiden gericht waardoor het in de zomer erg warm kan worden. Gelukkig hebben we de Ourthe nog……

Topo: Topo Hotton, Vijfde herziene uitgave 2015

Aantal routes: 100
Gradatie: 3 tot 7a 

Sy:
Sy is één van de grote klassiekers in België en ligt op een steenworp van de Tukhut. In 2017 is het volledige klimgebied weer vrij gegeven. Tevens is hier enorm veel werk verricht met het opschonen van de rotsen en saneren van de routes en kunnen we weer van deze fantastische rotsen genieten. 

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en gelegen aan de Ourthe.

Topo: De rotsen van Sy staan beschreven in Guide d'escalade en Belgique, Inventaire des massifs d'escalade; Auteur(s): P. Dumoulin, R. Grebuede; Uitgave: UBS; Verschenen in: 1991. Deze is helaas niet meer te verkrijgen.

Aantal routes: ????
Gradatie: 3 tot 7 

Locaties:

Inschrijving:
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Niet zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je niet zelfstandig in de rotsen kan klimmen, het is een vereiste dat je een indoor top-rope certificaat hebt (KVB-IT). Deze optie is handig voor cursisten die de cursus nog niet afgerond hebben, of mensen die voor het eerst buiten gaan klimmen.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Begeleid klimmen: €25,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hutovernachting, kamperen, eten, evt. weekendklimkaart of -verzekering etc. zijn voor eigen rekening.

Overnachten: 
Niet ver van de rotsen van Sy ligt de Tukhut van de NKBV. Tevens is er 100m van de Tukhut een camping "La Petite Différence".

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Overnachten: 
Niet ver van de rotsen van Sy ligt de Tukhut van de NKBV. Er zal gekeken worden of daar overnacht kan worden.

Meer informatie:
* De klimtopo van het gebied is te koop in de NKBV webshop
* Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
* Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant