Klimweekend Juni 2019, Freyr Begeleid- en vrijklimweekend

Klimweekend Juni 2019, Freyr Begeleid- en vrijklimweekend

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar het klimgebied van Freyr. In dit weekend kun je begeleid en/of zelfstandig klimmen.

Datum: 22 en 23 Juni 2019

Locatie: Freyr
Type: Begeleiding-/Vrij klimweekend
Inschrijven tot: 15 Juni 2019
Contact persoonMark Bruers

Let op! Er wordt op dit weekend geen cursus gegeven. Wel zullen er instructeurs aanwezig zijn voor begeleiding van de klimmers die niet zelfstandig kunnen buiten klimmen of hun cursus nog niet afgerond hebben, dit soort weekenden zijn erg goed om te oefenen voor je klimexamen.

Algemene Informatie

Freyr:
Het grootste en belangrijkste klimmassief van België is Freyr. Freyr herbergt meer dan 600 routes tot 120 meter hoog in verschillende stijlen en moeilijkheidsgraden. De internationale uitstraling van dit gebied heeft er wel voor gezorgd dat een aantal routes al vele malen beklommen zijn. Voor beginnende klimmers betekent dit dat de gemakkelijke routes al redelijk glad zijn afgeklommen. 
Op deze rotsen zijn zeer gevarieerde routes te vinden, van plaatroutes tot overhangende routes en uiteraard vele klassiekers! Vanwege de grote historie van Freyr, zijn er ook een grote diversiteit aan haken te vinden. Freyr is niet behangen met keurige kettingrelais, waardoor een stukje kennis over haken en standplaatsen en een beetje eigen creativiteit wel van pas kan komen.

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en gelegen aan de Maas net stroomopwaarts van Dinant. De rotsen bestaan uit een aantal dunne graten van kalksteen. De maximale hoogte van de rotsen is ongeveer 120m!

Topo: Topo Freyr, 2014, verkrijgbaar in de webshop van de NKBV

Aantal routes: 711

Gradatie: 3 tot 8 

Locaties:

 

Inschrijving
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+ en in het bezit van KVB-OV) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Niet zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je niet zelfstandig in de rotsen kan klimmen, het is een vereiste dat je een indoor top-rope certificaat hebt (KVB-IT). Deze optie is handig voor cursisten die de cursus nog niet afgerond hebben, of mensen die voor het eerst buiten gaan klimmen.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Begeleiding: €25,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hut-overnachting(en), kamperen, eten, evt. weekendklimkaart en/of -verzekering etc. voor eigen rekening.

Overnachten:
Er zal overnacht worden op het bivakveld van Freyr.

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Meer informatie:

  • Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
  • Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant