Klimweekend Maart 2019, Grands Malades en Beez vrijklimweekend en instructie

Klimweekend Maart 2019, Grands Malades en Beez vrijklimweekend en instructie

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar de klimgebieden Grands Malades en Beez. In dit weekend kun je deelnemen aan de outdoor voorklimcursus of zelfstandig klimmen.

Datum: 30 en 31 Maart 2019
Locatie: Grands Malades en Beez
Type: Instructie-/Vrij klimweekend
Inschrijven tot: 23 Maart 2019
Contact persoonMark Bruers

Algemene informatie

Grands Malades:
Langs de weg van Namen richting Marche le Dames vindt je de rotsen van Grands Malades. Waar vroeger de kalkovens buldereden is een bizar landschap achtergebleven. De resten voormalige groeve is een uitstekende plek om te klimmen. De muren van rots torenen omhoog langs de Maas. 

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen. Door de mijnbouw activiteiten zijn er rotsmuren ontstaan. Deze rotsmuren zijn maximaal 60m hoog en zijn in 5 sectoren opgedeeld. Sommige muren zijn aan 2 kanten te beklimmen zodat je in de zon of de schaduw kan klimmen.

Topo: Rochers Des Grands Malades, 2016, verkrijgbaar in de webshop van de NKBV.

Aantal routes: meer dan 50

Gradatie: 3 tot 7a 

Locatie:

 

Beez:
Beez is één van de grote klassiekers in België en ligt op een steenworp van Namen. Na Freyr zijn de rotsen van Marche-les-Dames (Beez) het grootste klimmassief van België. Vanuit historisch hoogpunt worden de rotsen van Beez en Marche-les-Dames als een groot massief beschouwd. Het massief is echter onder te verdelen in drie sectoren: de rotsen te Beez, de rotsen van het militaire kamp en de rotsen achter het station. De rotsen strekken zich enkele kilometers uit langs de Maas, net stroomafwaarts van Namen. In Beez vindt je hoofdzakelijk korte routes. De structuur van de rots zorgt voor veel grotere grepen, maar ook voor vele kleinere vingergaatjes. Een van de grotere wanden, De Pink Floyd Wall, bestaat uit een rij gemakkelijke viertjes, prima geschikt voor een aanstormend klimmer. 

Rotsen:
Net zoals alle rotsen in België bestaan de rotsen van Beez uit kalk en zijn op het zuiden gericht.

 Topo: Grimper á Beez, 2015, verkrijgbaar in de webshop van de NKBV

Aantal routes: 150

Gradatie: 3 tot 7 

Locatie:

 

Inschrijving
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+ en in het bezit van KVB-OV) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Cursist: Je schrijft je hiervoor in om deel te nemen aan de cursus, hierbij krijg je instructie van een instructeur en word je opgeleid tot zelfstandig klimmer in de rotsen. Een vereiste hiervoor is dat je kan indoor voorklimmen. Meer informatie over de cursus vind je hier.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Cursus: €45,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hut-overnachting(en), kamperen, eten, evt. weekendklimkaart en/of -verzekering etc. voor eigen rekening.

Overnachten: 
Op het bivakveld van de Chavee hut van de KBF zal overnacht gaan worden.

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Meer informatie:

  • Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
  • Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant