Klimweekend Oktober 2019, Sy - Les Vignobles Begeleid- en vrijklimweekend

Klimweekend Oktober 2019, Sy - Les Vignobles Begeleid- en vrijklimweekend

Vindt plaats op tot en met

Tijdens dit weekend gaan we naar het klimgebied van Sy. In dit weekend kun je begeleid en/of zelfstandig klimmen.

Datum: 12 en 13 Oktober 2019
Locatie: Sy - Les Vignobles
Type: Begeleiding-/Vrij klimweekend
Inschrijven tot: 5 Oktober 2019
Contact persoonMark Bruers

Let op! Er wordt op dit weekend geen cursus gegeven. Wel zullen er instructeurs aanwezig zijn voor begeleiding van de klimmers die niet zelfstandig kunnen buiten klimmen of hun cursus nog niet afgerond hebben, dit soort weekenden zijn erg goed om te oefenen voor je klimexamen.

Algemene informatie

Sy - Les Vignoble:
Sy is één van de grote klassiekers in België en ligt op een steenworp van de Tukhut. In 2017 is het volledige klimgebied weer vrij gegeven. Tevens is hier enorm veel werk verricht met het opschonen van de rotsen en saneren van de routes en kunnen we weer van deze fantastische rotsen genieten. 

Rotsen:
De rotsen zijn van kalksteen en gelegen aan de Ourthe.

Topo: De rotsen van Sy staan beschreven in Guide d'escalade en Belgique, Inventaire des massifs d'escalade; Auteur(s): P. Dumoulin, R. Grebuede; Uitgave: UBS; Verschenen in: 1991. Deze is helaas niet meer te verkrijgen.

Aantal routes: ????

Gradatie: 3 tot 7 

Locaties:

 

Inschrijving
Voor dit weekend kun je je voor verschillende onderdelen aanmelden:

  • Zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je zelfstandig in de rotsen kan bewegen, we raden het aan om in bezit te zijn van een KVB-OV bewijs, heb je deze niet? dan kun je je beter aanmelden als niet-zelfstandig klimmer, of cursist om zo het KVB te halen.
  • Jeugd: Je schrijft je hiervoor in als je jonger bent dan 16 jaar. We gaan er vanuit dat er iemand (18+ en in het bezit van KVB-OV) mee gaat die je kan begeleiden in de rotsen.
  • Niet zelfstandig klimmer: Je schrijft je hiervoor in als je niet zelfstandig in de rotsen kan klimmen, het is een vereiste dat je een indoor top-rope certificaat hebt (KVB-IT). Deze optie is handig voor cursisten die de cursus nog niet afgerond hebben, of mensen die voor het eerst buiten gaan klimmen.

Kosten:
Er zijn kosten verbonden aan de deelname aan het klimweekend.

  • Vrijklimmen: €5,-
  • Jeugd: €5,-
  • Begeleiding: €25,-
  • Tilsac: €5,-

Naast het inschrijfgeld zijn ook de kosten voor hut-overnachting(en), kamperen, eten, evt. weekendklimkaart en/of -verzekering etc. voor eigen rekening.

Overnachten: 
Er zal worden overnacht op Camping Sy.

Eten:
Wij zorgen niet voor het eten, zorg ervoor dat je dit zelf meeneemt of regelt met andere deelnemers. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Carpoolen
We zijn een groot voorstander van carpoolen, maar vragen wel of je dit zelf wilt regelen. Je krijgt de lijst met de deelnemers in de week voor het weekend.

Meer informatie:

  • Deelnemers moeten beschikken over een klimjaarkaart en bergsportverzekering
  • Kijk voor meer informatie op de webpagina klimweekenden van NKBV Midden-Brabant