Bikkeltocht geslaagd

Bikkeltocht geslaagd

Op 18 oktober was de traditionele Bikkeltocht voor de jonge NKBV-ers. Dit jaar waren er voor het eerst twee groepen, de oudere kinderen (jeugd, vanaf een jaar of 12) wilden hun eigen tocht en moesten daarom alle bagage, ook voor de overnachting, zelf dragen

Op 18 oktober was de traditionele Bikkeltocht voor de jonge NKBV-ers. Dit jaar waren er voor het eerst twee groepen, de oudere kinderen (jeugd, vanaf een jaar of 12) wilden hun eigen tocht en moesten daarom alle bagage, ook voor de overnachting, zelf dragen. Zij vertrokken op zaterdagochtend vanuit Esch. De kids,van 9 tot 12, vertrokken vanaf het station in Boxtel. Het was dit weekend heerlijk weer, dus in korte broeken en t-shirts wandelden we over de Kampina, die prachtig uitkwam in de najaarszon. Onderweg was er voldoende te doen, paarden zijn gevoerd, bomen zijn beklommen, muggen weggejaagd en paddenstoelen beklommen. 


Na zo'n 16 kilometer eindigden we op camping Klein Oisterwijk, waar we op het bivakveld overnacht hebben. Hier moest iedereen natuurlijk zelf de tent opzetten en z'n eigen eten koken. Dat laatste leverde wat spannende taferelen op met erg enthousiaste branders, maar na een tijdje zat iedereen te genieten van z'n zelfgemaakte pasta of pannenkoeken. Daarna was het natuurlijk tijd voor het kampvuur, marshmallows en Weerwolven.
De volgende ochtend zijn na het ontbijt alle tenten weer ingepakt en toen we alle kinderen weer teruggevonden hadden konden we weer gaan lopen. Deze dag liepen we door de bossen van Oisterwijk en eindigde na een kilometer of 10 aan de rand van Tilburg, waar alle ouders (die ons natuurlijk heel erg gemist hadden) ons ongeduldig opwachtten.
Kortom, een zeer geslaagd weekend, niet in de laatste plaats dankzij het geweldige weer.

Kijk hier voor het gehele FOTOALBUM