Vrijwilligers gezocht voor stuurgroep NKBV

Vrijwilligers gezocht voor stuurgroep NKBV

Afgelopen week hebben de voorzitters van regio’s, SAC, klimverenigingen en secties bij elkaar gezeten om te praten over een nieuwe organisatiestructuur van de NKBV.

De achtergrond is vrij simpel, de wereld verandert, de omgeving verandert en de samenstelling en wensen van onze leden veranderen ook. Vroeger was het alpinisme vaak de entree tot de bergsport, nu begint de jeugd meestal in de hal. Ook zien we een toenemend kritisch consumenten gedrag van onze leden. Het is vaak vooral halen en weinig brengen. En het is allemaal veel dynamischer geworden. Kortom, het is tijd voor een kritische zelfevaluatie van de vereniging. Op een aantal terreinen zijn al plannen gemaakt. Het meest lastige onderdeel is waarschijnlijk de organisatie structuur. En dat staat nu op de agenda (zie bijlage). Het NKJBV bestuur is optimistisch en hoopt over 2 jaar klaar te zijn.

Het plan is om een stuurgroep in het leven te roepen die zich vooral strategisch bezig zal zijn. Er komt een klankbordgroep( de voorzitters van regio’s, klimverenigingen, etc.), werkgroepen die concrete opdrachten krijgen en als het nodig is externe deskundigen. De voorzitters mogen niet in de stuurgroep of werkgroep zitten. De stuurgroep komt 6-8 keer per jaar bij elkaar, de samenstelling moet zo breed mogelijk zijn. En uiteraard moeten de besluiten op de ALV goedgekeurd worden. Kortom, een gigantische klus.

we vinden het belangrijk dat er een goede en bekwame stuurgroep komt. Heb je hierin interesse? Laat dit dan even weten via info@nkbvmb.nl