winterbergsportkampen NKBV

winterbergsportkampen NKBV

Een bergsportkamp in de winter? 
In de winter kun je genieten van hetzelfde succesvolle recept van de zomer, maar dan in een decor van sneeuw en ijs.

Wie doen mee
In het winterbergsportkamp is plaats voor 25-60 deelnemers, variërend van beginnende wintersporters tot zeer ervaren toerskiërs, van wandelaars tot ijsklimmers, van jong tot oud. De groepssamenstelling is altijd divers.

Voor wintersportliefhebbers die samen hun wintersportvakantie vorm willen geven. Het winterbergsportkamp duurt een week.

Kandersteg, Zwitserland vanuit vakantiehuis Villa Foree
Groot skigebied in Lötschental met mogelijkheden voor skiën, sneeuwschoenwandelen en skitoeren. Naast de kleine skigebieden in en om Kandersteg is het grote skigebied van het Lötschental per skibus eenvoudig te bereiken. Vanuit Kandersteg is het ook goed mogelijk sneeuwschoenwandelingen en skitoeren te maken. Bovendien zijn de watervallen rondom Kandersteg zeer bekend onder de ijsklimmers. Ook de winterwandelaar kan hier prima uit de voeten met 55 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden.
 
Villa Foree beschikt over 2-, 4-, 5- en 8-persoons kamers, een grote keuken met alle mogelijke apparatuur, een eetzaal en een ontspanningsruimte. De bedoeling is dat elk gezin een eigen slaapvertrek heeft. De overige vertrekken worden gedeeld. Voor ontbijt, lunch en diner zorg je zelf of samen met andere deelnemers.
 
Prijs: 0 t/m 4 jaar gratis, 5 t/m 17 jaar € 179,- en 18 jaar en ouder € 199,- p.p. voor 8 dagen
Vertrek 14 februari 2015
Aanmelden voor 10 november 2014
 
Meer informatie over het bergsportkamp in Kandersteg in Zwitserland vind je hier.


 

Huben, Oostenrijk vanaf de camping in het Ötztal

Skiën, wandelen, ijsklimmen en verblijven in je eigen caravan of camper. De uitvalsbasis zal bij velen bekend zijn: de Ötztaler Naturcamping in Huben, al jaren de locatie voor onze zomerkampen in het Ötztal. Van een klim- en bergsportparadijs verandert deze omgeving bij de eerste vrieskou en sneeuwvlokken in een veelzijdig wintersportoord.
 
Er zijn 3 skigebieden (klein en groot), watervallen (speciaal voor ijsklimmers), 180 kilometer aan geprepareerde wandelpaden en loipes en mogelijkheden voor het maken van sneeuwschoenwandelingen en skitoeren.
 
Prijs: 0 t/m 4 jaar gratis, 5 t/m 17 jaar € 17,- en 18 jaar en ouder € 39,- p.p. voor 8 dagen
Vertrek 14 februari 2015 en 21 februari 2015
Aanmelden voor 14 januari 2015
 
Meer informatie over het bergsportkamp in Huben in Oostenrijk vind je hier
 
Nieuw aanbod voor de winter
De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om voor het eerst een totaalaanbod voor winterbergsport te ontwikkelen. Dit nieuwe reisprogramma zal binnen twee weken worden gepubliceerd. Het programma bestaat uit een opeenvolgend aanbod van kennismakingsworkshops, cursussen en tochten voor toerskiërs, freeriders en sneeuwschoenwandelaars. Begin november ontvang je hier nog een extra nieuwsbrief over.