Wandelen


De NKBV regio Midden-Brabant organiseert elk jaar verschillende wandeltochten en weekenden.
De wandelingen worden ingedeeld in drie verschillende categorieën, namelijk recreatief, sportief en uitdagend.

Een aantal wandelingen, of wandelweekenden komen ieder jaar onder dezelfde naam, maar met een nieuwe route terug op de agenda. Voorbeelden hiervan zijn de Vroege Voorjaars Wandeling, Het Kouwe Klauwen Weekend, en de 3e Kerstdagwandeling. Hoewel de afstanden voor alle wandelingen verschillen, is er bij elke categorie altijd tijd voor pauze, soms op een mooi plekje langs de route, andere keren bij een gezellig cafeetje. In de begeleidende tekst bij elke wandeling zal veelal worden aangegeven of je zelf voor je lunch moet zorgen of dat er onderweg een mogelijkheid is om ergens iets te kopen.

Deelname aan de dagtochten is voor NKBV leden GRATIS. Niet-leden betalen € 2,00 bij aanvang van de wandeling.

Al een paar jaar organiseren we ook onze Bekend Terrein Wandelingen. Actieve leden uit onze regio zetten in dit concept een wandeling uit in hun eigen bekende omgeving, vlak bij waar ze wonen, of opgegroeid zijn. Op die manier ontdek je op deze wandelingen de smalle onbekendere paadjes, dat ene verborgen vennetje of andere dingen die je anders niet zou vinden. Interesse om ook zo'n wandeling uit te zetten? mail ons

In de AGENDA maken we gebruik van de volgende pictogrammen:

 recreatieve wandeling        sportieve wandeling      uitdagende wandeling 
  rustig tempo     hoger tempo     hoger tempo    
  tot ca. 15 kilometer     ca. 15 tot 30 kilometer     30 kilometer of meer        
  alle leeftijden, ideaal voor senioren     iedereen met een goede conditie    


uitstekende conditie
rugzak, overnachting

       

Voor 2017 hopen we ook weer een aantal senioren wandelingen te organiseren die door de week overdag zullen plaatsvinden.  Houd de website in de gaten voor meer over deze wandelingen.

Ook niet NKBV leden zijn van harte welkom tijdens de wandelactiviteiten. Verder zijn leden uit andere NKBV regio's ook van harte welkom om eens met ons mee te gaan!

Commissie Wandelen:
Peter Trommelen