Karakter van de wandelingen

Hoewel de afstanden voor alle wandelingen verschillen, is er bij elke categorie altijd tijd voor pauze, soms op een mooi plekje langs de route, andere keren bij een gezellig cafeetje. In de begeleidende tekst bij elke wandeling zal veelal worden aangegeven of je zelf voor je lunch moet zorgen of dat er onderweg een mogelijkheid is om ergens iets te kopen.
 
Bij iedere wandeling wordt steeds aangegeven wat de afstand is en wat ongeveer de looptijd zal zijn. Afhankelijk van het weer en de groep samenstelling zullen deze beide factoren kunnen afwijken van wat aangegeven is.

De zwaarte van de wandelingen is natuurlijk per persoon verschillend, en afhankelijk van je ervaring en je conditie, met icoontjes van een wandelaar geven we de zwaarte aan:

W   Eenvoudige wandeling, gemiddeld tempo van 4km/u. Voor iedereen met een basisconditie prima te doen 
  Pittige wandeling, met name door de afstand, maar ook af en toe door lastiger terrein
  Zware wandeling, in het algemeen veel kilometers, door zwaar(der) terrein, eventueel met rugzak 


Gemiddeld komen we met het wandelen (inclusief pauzes) uit op een gemiddelde van 4km/u, afhankelijk van de groep en de omstandigheden kunnen we dit tempo verhogen.

Honden worden over het algemeen niet toegestaan tijdens de wandelingen omdat we soms door gebieden wandelen waar honden niet meegenomen mogen worden. Wil je een hond meenemen, informeer dan even voor je inschrijft.