Klimcursus outdoor voorklimmen

Vorige

Je kunt je aanmelden voor de instructieweekenden als je ervaring hebt met indoor voorklimmen. Tijdens de instructieweekenden word je opgeleid tot zelfstandig outdoor klimmer, zowel single-pitch als multi-pitch. Tijdens deze weekenden bepaal je zelf het tempo en als je er klaar voor bent, kun je een examen aanvragen die ook plaats zal vinden in de weekenden. Tijdens de weekenden klim je samen met een gediplomeerd instructeur van de NKBV.

Voor wie
Iedereen die indoor kan voorklimmen, kan deelnemen aan de instructieweekenden als cursist

Materiaal
Tijdens de instructieweekenden zorgt de regio voor voldoende touwen en setjes, we gaan er vanuit dat je minimaal deze materialen zelf hebt:

  • Helm
  • Klimschoenen
  • Klimgordel
  • 5 karabiners waarvan 3 extra beveiligde HMS karabiners
  • Zekerapparaat Reverso of ATC guide (of variant)
  • 120 cm nylon bandsling (standplaats)
  • Dynamische zelfzekering
  • Prusiktouwtje 5-6mm dik, 1 meter lang

Vragen over materiaal? Heb je ander materiaal en wil je weten of dat ook goed is? Neem even contact op.

De cursusopzet
Tijdens de instructiedagen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Op de eerste dag krijg je een overzicht van de punten die uiteindelijk op het examen getoetst worden samen met het cursusboekje waar alle informatie in staat. Je kunt zelf kiezen of je opgeleid wilt worden tot zelfstandig klimmer single pitch (1 touwlengte) of zelfstandig klimmer multi-pitch (meerdere touwlengtes) Je instructeur zal hier rekening mee houden.

De instructieweekenden vallen samen met de klimweekenden van onze regio. Je bepaalt zelf voor welke weekenden je inschrijft, wij zorgen dan voor een instructeur.

Lesmateriaal
Een groot deel van wat je tijdens de cursus krijgt kun je ook online vinden. Aangezien een goeie voorbereiding het halve werk is volgt hier een lijstje met online materiaal wat je kunt gebruiken om alles goed voor te bereiden.

Literatuur

Lesmateriaal

Extra: (valt buiten de cursus maar kan interessant zijn)

Praktische informatie

Praktische informatie, zoals de data en locaties van de weekenden en informatie over overnachten, maaltijden en kosten vind je op de pagina van klimweekenden.