Regio activiteiten overzicht

Wandelen

De wandelcommissie organiseert diverse wandelingen, zoals de 'Bekend Terrein Wandeling' en wandelweekenden.

Activiteiten

Karakter van de wandelingen

Hoewel de afstanden voor alle wandelingen verschillen, is er bij elke categorie altijd tijd voor pauze, soms bij een fijne picknick tafel langs de route, andere keren bij een bankje of boomstam, maar slechts zelden bij een gezellig cafeetje. Zorg er dus voor dat je neem voldoende eten en (warm) drinken mee neemt.

Zoek deze activiteit op in de agenda

Bij iedere wandeling wordt steeds aangegeven wat de afstand is en wat ongeveer de looptijd zal zijn. Afhankelijk van het weer en de groep samenstelling zullen deze beide factoren kunnen afwijken van wat aangegeven is.

Gemiddeld komen we met het wandelen (inclusief pauzes) uit op een gemiddelde van 4½ km/u, afhankelijk van de groep en de omstandigheden kunnen we dit tempo verhogen.

Honden worden niet toegestaan tijdens de wandelingen omdat we soms door gebieden wandelen waar honden niet meegenomen mogen worden.

Lidmaatschap NKBV

Toegankelijk voor zowel NKBV leden als niet leden

Bekend terrein wandelingen

Actieve leden uit onze regio zetten in dit concept een wandeling uit in hun eigen bekende omgeving, vlak bij waar ze wonen, of opgegroeid zijn. Op die manier ontdek je op deze wandelingen de smalle onbekendere paadjes, dat ene verborgen vennetje of andere dingen die je anders niet zo makkelijk zou vinden.

Lidmaatschap NKBV

Toegankelijk voor iedereen

Wandel agenda

De NKBV regio Midden-Brabant organiseert elk jaar verschillende wandelingen en wandelweekenden.

Een aantal wandelingen, of wandelweekenden komen ieder jaar onder dezelfde naam, maar met een nieuwe route terug op de agenda. Voorbeelden hiervan zijn het Kouwe Klauwen Weekend, de wandelingen tijdens het Culinair Weekend en de traditionele 3e Kerstdagwandeling.

Bij iedere wandeling wordt steeds aangegeven wat de afstand is en wat ongeveer de looptijd zal zijn. Afhankelijk van het weer en de groep samenstelling zullen deze beide factoren kunnen afwijken van wat aangegeven is.

Ook niet NKBV leden zijn van harte welkom tijdens de wandelactiviteiten. Verder zijn leden uit andere NKBV regio's ook van harte welkom om eens met ons mee te gaan!
Deelname aan de dagtochten is voor NKBV leden € 2,00 en voor is voor niet NKBV leden € 4,00

Voorwaarden

Als lid van de NKBV, kun je met korting deelnemen aan onze wandelactiviteiten. Nog geen lid? Meld je aan via de nkbv website.